Webbinarium

ChatGPT & GDPR?

På begäran

Han lät en AI-robot skriva ett antal krönikor åt honom på Sydsvenskan. Och vet ni vad som hände då?

Den 10 mars har du möjlighet att vara med på ett samtal där Andreas Ekström pratar om de utmaningar och möljigheter som den nya tekniken bär med sig. Inte minst utifrån att det nu finns kraftiga lagpaket på utmarsh från EU – skapade för att reglera nätet och den digitala utveckling as we know it.

Under paraplynamnet A Europe Fit For The Digital Age ser det ut som att EU och lagstiftare som sådana tycks ha hunnit ikapp den digitala utvecklingen. Men det har tagit sin tid, även om kanske det tyngsta artelleriet kom redan 2018 i form av GDPR. Men är det tillräckligt?

Och hur är förståelsen för det som nu rullar in från överstatlig nivå i ett medlemsland som Sverige?

Vad ska du tänka på? Och vad kan du göra själv för att skapa en mer hållbar digital tillvaro för dina användare och ditt företag?

Du har i mån av tid möjlighet att ställa frågor under webbinariets gång. 

Andreas Ekström

Journalist, författare & föreläsare

Andreas Ekström är en prisbelönt svensk journalist, författare och TEDx-speaker som rör sig i gränslandet mellan människa och maskin. Det har han gjort i över 15 år. När han inte befinner sig i hemma i Lund reser han jorden runt för att föreläsa, eller agera "thought partner" till ledningsgrupper och folkvalda.